Info, tips & weetjes

Spekkever / Spektor

Wij letten erop dat er géén gif/pesticides of andere toevoegingen gebruikt worden in de hondensnacks die deze insecten bestrijden. Deze gif soorten zijn namelijk schadelijk voor de hond en dat willen wij absoluut niet. Gedroogde hondensnacks zijn gevoelig voor spekkevers die voor de hond niet schadelijk zijn. Eitjes van spekkevers is voor het oog niet zichtbaar. Als deze eitjes uitkomen bij de klant vinden wij dit erg vervelend.

We doen uiteraard ons uiterste best om alleen de snacks te sturen, maar mocht dit vervelende beestje er onverhoopt extra bijzitten doe dan het volgende:
Leg de zak met snacks 2 dagen in de vriezer dan zijn eitjes, larven en kevers gegarandeerd dood.
Paniek is niet nodig, want spekkevers zijn absoluut onschadelijk voor mensen en honden!


Levertijd en verzendkosten

Wij verzenden met DHL, zij leveren binnen 1 a 2 werkdagen uw pakket thuis af, ook op zaterdag.

Wij beschikken niet over een winkel maar het afhalen van uw bestelling is mogelijk. U kunt op afspraak terecht, neem even contact op via nummer +31 6 28766686.

De verzendkosten voor pakketten tot 20kg bedraagd € 5,25 per DHL.


Hondenweetjes

Over onze huisdieren raken we nooit uitgepraat, we praten er maar al te graag over. Om nog niet te spreken over de vele grappige, schattige en leuke filmpjes. Thuiskomen met een aantal leuke hondenweetjes of gespreksstof met je tante op een verjaardag. Weetjes over honden zijn altijd leuk om te delen, daarom elke maand nieuwe weetjes op deze pagina.

Hondenweetjes of fabels
De chowchow heeft een blauwe tong, waar of niet waar? Je zou er niet zo snel aan denken, maar het is zeker waar! Opvallend is ook zijn rechte achterpoten die op die van een kat lijken. De chowchow komt oorspronkelijk uit China. En honden die niet kunnen blaffen, waar of niet waar? Geloof het of niet, maar er is een hond uit Afrika die niet kan blaffen. De Basenji kan alleen klanken uitstoten die meer op een soort gejodel lijken.

Geuren proeven
Een hond ruikt maar liefst 10.000 keer beter dan een mens. Het reukvermogen is tien procent groter dan bij ons. Net zoals katten zijn honden uitgerust met het orgaan Jacobson waarmee ze via de bek geuren kunnen proeven. Het is dan ook niet verwonderlijk dat sommige speurhonden voor de douane en de politie werken. Honden kunnen ook beter horen dan mensen. Hun ogen zijn dan weer een stuk slechter.

Op de rug van een schaap
De Puli uit Hongarije heeft een wel heel bijzondere methode om weggelopen schapen terug naar de kudde te brengen. Hij springt namelijk op de rug van de schapen. Het schaap krijgt er gauw genoeg van om de hond op haar rug te hebben en laat zich gemakkelijk naar de kudde terugbrengen.


15x giftig voor honden 

Het is zo verleidelijk: je hond zit naast je bij de tafel en houdt zijn kop schoon. Hij wil ook eten. Snel schuif je hem een stukje toe. Maar wees voorzichtig: buiten kans op overgewicht zijn veel van onze voedingsstoffen ook nog eens giftig voor honden.

De lijst van levenswaren die giftig zijn voor honden is lang en uitgebreid. Wij zetten de meest voorkomende voor je op een rij.

Tomaten & rauwe aardappelen
Hoewel de tomaat zelf niet giftig is voor honden, is er wel zorgvuldigheid geboden. De groene delen van de tomatenplant (kroontjes, bladeren en stam) bevatten namelijk solanine. Dit is voor zowel hond als mens schadelijk. Solanine vind je trouwens ook terug in rauwe aardappelen.

Druiven & rozijnen
Je hoeft slechts een paar gedroogde rozijnen te laten liggen en je hond kan overlijden als hij dit opeet. In rozijnen en druiven zit namelijk een stof die kan leiden tot ernstige nierfalen.

Chocolade
We schreven er eerder over: chocolade. Hierin zit de giftige stof theobromine, welke dodelijk kan zijn voor je hond. Geef hem nooit chocolade en laat het dus ook niet rondslingeren. Heeft hij het toch te pakken? Bel direct de dierenarts.

De ui-familie
Ui, knoflook en andere verwante groenten zijn slecht voor de rode bloedlichaampjes van je hond. Bloedarmoede kan het gevolg zijn.

Alcohol
Waar alcohol al funest is voor mensen, is dit voor de lever van een hond nog schadelijker. En in bier zit hop, en dit zorgt bij honden voor een steeds hogere lichaamstemperatuur. Gewoon water blijven geven dus!

Mosterd
Mosterd, en met name de zaden, kan leiden tot een ontsteking van het maag-darmkanaal, lever, nieren en huid.

Rauw varkensvlees
Het eten van rauw varkensvlees kan leiden tot de dodelijke ziekte van Aujesky.

Peren & appels
Houd zaadjes van peren en appels uit de buurt van je hond. Deze bevatten arseen en dat kan dodelijk zijn. Ook andere fruitpitten kunnen giftig voor honden zijn trouwens.

Zoetstof xylitol
Drink jij zoetjes in je koffie of thee? Houd ze ver uit de buurt van je hond, want deze zijn giftig voor honden, met name kleine honden. Een hoge dosis kan zorgen voor een verlaging van de bloedglucosespiegel en dit kan je hond fataal worden.

Broccoli & bloemkool
Grote kans dat je nog nooit van het stofje isothiocynate hebt gehoord. Voor dit stofje, dat onder andere in broccoli, bloemkool en spruitjes zit, zijn veel honden gevoelig. Bij gevoelige honden kan teveel isothiocynate leiden tot schildklierklachten.

Cafeïne
Een klein slokje koffie (of ander cafeïnehoudend drankje) kan al voor problemen zorgen. Cafeïne zorgt er namelijk voor dat de hartslag van jouw hond stijgt en dit kan in het ernstigste geval dodelijk zijn.

Melk
Er zitten een hoop goede stoffen in melk: melkeiwitten, calcium, mineralen en fosfor. Een klein beetje als aanvulling kan dus geen kwaad. Maar overdaad schaadt! In melk zit een grote hoeveelheid lactose en dit heeft een laxerende werking op honden. Met mate dus, voor je hond ernstige diarree heeft.

Noten
Laat je hond niet meesnoepen van jouw knabbels op zaterdagavonden. Veel noten zijn giftig voor honden. Macadamia’s en pinda’s staan bekend als giftig, maar vlak ook walnoten niet uit. Deze kunnen o.a. voor verlammingsverschijnselen aan de poten zorgen, maar ook voor lichaamstemperatuurverhoging, sloomheid, een dronken gevoel en braken.

Spinazie
Spinazie bevat de stof oxalates, dat bij een grote hoeveelheid schadelijk is voor de nieren van je hond.

Avocado
De pit, schil en het fruit van de avocado kunnen voor ademhalingsproblemen en vochtophopingen in de longen, de buikholte en het hart zorgen. Ook een ontsteking aan de alvleesklier is mogelijk na het eten van avocado.

Nog meer giftig voor honden?
Zoals aangegeven is deze lijst niet volledig. Check altijd bij je dierenarts of fokker of een bepaalde levenswaar die je wilt geven niet giftig is. Ennuh… hij wordt ook wel blij van zijn eigen brokken, vlees of een snack van Just4Paws!